Descriere
Translighters - adaptor de sistem Cupa Bucuriei
Mâncarea de pe mesele noastre nu este concepută doar pentru a ne îndestula, a ne umple de energie si a ne satisface foamea. O masă bună este menită să ne aducă bucurie și plăcere.
Nu e de mirare că omenirea a creat feluri de mâncare alese, care sunt nenumărate. De-a lungul istoriei oamenii își umplu viața cu impresii noi cu ajutorul hranei, îşi exprimă sentimentele prin gustări bune și admiră bucătarii iscusiți.
În ce constă secretul acestei uimitoare varietăţi de proprietăți ascunse în alimentele pe care le mâncăm?
Orice om trăieşte într-un flux de substanțe, energie, informații. Aceste fluxuri trec prin el şi lasă în el o urmă — amintirea. Această amintire poate fi utilă, îmbunătăţind activitatea corpului, dar poate fi dăunătoare și distructivă.
Prin urmare, procesul de intrare a unui flux trebuie controlat. Principalul flux de substanțe intră odată cu alimentele.
Să ne întrebăm cum putem controla acest flux?
Prin ceea ce mâncăm și ceea ce bem?
În ce cantitate?
Noi înșine determinăm calitatea şi cantitatea mâncării?
La prima vedere, se pare că o facem chiar noi. "Vreau mănânc, nu vreau nu mănânc. Ce vreau aceea mănânc". Dar cine se poate lăuda că controlează pe deplin procesul de cultivare și preparare a alimentelor?
Fiecare fel de mâncare şi fiecare dintre componentele sale au o anumită structură inerentă. Structura informaţională a produselor alimentare depinde de mulți factori. Dacă urmărim un lanț al gătitului, putem vedea, că în diferite etape în această structură pot fi introduse distorsiuni. Unele produse înainte de a ajunge pe masa, au fost mai întâi cultivate de cineva, apoi colectate și ambalate, transportate și vândute în magazin.
Fiecare dintre aceste acțiuni a implicat oameni și un mediu, informațiile despre acești oameni și mediu au nimerit din întâmplare în produsele alimentare. În plus, au existat anumite condiţii de cultivare, păstrare, transport, prin încălcarea căror mâncarea a putut primi informaţii cu distorsiuni.
Bucătarul, materializează reţeta sa în mâncare, pe durata creării ei se gândea la ceva, de asemenea aducând contribuţia sa în structura de informații a alimentelor, care va transfera o parte din informațiile acumulate organismului nostru.
Există expresia "bucătarul este de la Dumnezeu". Aceasta reflectă nu numai abilitatea de a găti, dar, şi faptul că, informaţia conţinută, pe care acesta o aduce, suplimentează armonios mâncarea şi îi dă calităţi noi unice. Un alt bucătar nu va reuşi cu toate eforturile să dea acelaşi gust unei astfel de mâncări.
Nu este secret faptul că, şi o gospodină bună poate face o mâncare nu prea gustoasă faţă de ce și-a propus dacă are o stare de spirit nepotrivită sau nu se simte bine.
Pentru a-l ajuta pe om să-și organizeze o nutriție corectă, Institutul de modelare și proiectare a structurilor a creat un dispozitiv numit Cupa Bucuriei. Acest dispozitiv ajută la rezolvarea mai multor probleme:
- reducerea distorsiunilor structurale în produsele alimentare primite şi a produselor semi-finite pentru prepararea acesteia;
- îmbunătățirea caracteristicilor de gust și miros ale produsului alimentar (simţul gustului de viață);
- reducerea nevoii de mâncare datorită unei saturabilităţi mai rapide şi a plenitudinii gustului;
- normalizarea preferintelor alimentare (preferința pare mult mai utilă organismului decât mâncarea în sine);
- creșterea bucuriei și plăcerii de la ingestia de alimente;
- crește energia organismului;
- crește diligența în alegerea produselor alimentare (în mod intuitiv se alege alimentul de calitate).
Vom examina aceste probleme în detaliu.
- Reducerea distorsiunilor structurale.
Orice obiect, inclusiv produsele alimentare, are o componentă structurală și informațională. Există o informație structurală, care se înscrie pe obiect de-a lungul vieţii sale. Оrganismul preia această informaţie cu ajutorul sistemului său de percepție a aurei și încearcă să elimina structuri, care ar putea afecta negativ funcționarea diferitor sisteme.
Acest proces este influenţatde diferite perturbaţii din mediu, şi de aceea nu toate structurile negative pot fi neutralizate. Cupa Bucuriei ajută organismul şi creşte eficieţa unei astfel de neutralizări. În afară de aceasta, în unele cazuri are loc transformarea structurilor negative în pozitive (transcodare).
- Îmbunătățirea caracteristicilor de gust și miros ale produsului alimentar.
În industria alimentară de masă, de mai mulți ani, se observă tendinţa de înlocuire a produselor naturale şi de calitate cu cele artificiale şi stătute. Pentru ca utilizatorul să nu suspecteze nimic, se utilizează diverşi aditivi— agenți de aromatizare, potențatori de aromă, coloranți, conservanți.
Ca urmare, receptorii de consum uman, ai consumatorilor de astfel de alimente, se înfundă cu informații false, iar organismul nu se poate adapta la alimente. Funcția sistemului digestiv se perturbă, apar tulburări. În plus, începe să se dezvolte dependenţa față de acest set de senzaţii papilare si olfactive, mai ales la copii.
Cupa Bucuriei reduce volumul de informații false de gust, consolidand aroma naturală a produselor alimentare, potențând acea componentă de gust și olfactivă naturală, care alcătuiește «Gustul Vieţii».
- Reducerea nevoii de hrană, ca urmare a saturabilităţii rapide şi gustului complet.
Relevarea componentei alimentare naturale face mai ușoară adaptarea corpului la consumul de alimente. Organismul primeşte o informaţie fiabilă şi este în măsură să răspundă mai rapid la un proces de saturație.
Papilele gustative funcționează mai bine și contribuie la apariția sentimentului de sațietate şi satisfacţie de la mâncare într-un timp scurt. Prin aceasta omul consumă mai puţină mâncare, care devine mult mai gustoasă şi utilă.
- Normalizarea preferintelor alimentare.
Preferinţele alimentare se formează la oameni de-a lungul întregii vieți. Ce v-a plăcut înainte, dintr-o dată încetează să vă mai placă și începeți să preferați altceva. În acest fel organismul încearcă să obțină un regim alimentar echilibrat din punctul de vedere al compoziției de microelemente și aminoacizi.
Cu toate acestea, fluxul de dezinformare din mediul extern duce la încălcări ale echilibrului chimic intern. Se acumulează deșeuri sub formă de toxine si grăsimi. Iar substanţele necesare devin insuficiente.
Cupa Bucuriei ajută la restabilirea echilibrului. Preferințele alimentare se normalizează. Organismul începe să primească alimente în care se regăsesc mai multe substanţe necesare. Aceasta ajută de asemena la reducerea nevoii de hrană.
- Creșterea bucuriei și plăcerii la ingestia de alimente.
Alimentația nu este doar un proces fiziologic, dar şi posibilitatea de a obţine bucurie şi plăcere. Bucătăria este parte a oricărei culturi. În timpul mesei comunicăm plăcut, cu ajutorul ei ne putem arăta ospitalitatea, putem să demonstrăm bunăstarea și prosperitatea, să o împărtășim.
Cupa Bucuriei elimină distorsiunile, care au intrat în alimente şi facilitează creşterea satisfaţiei de la mâncare. În acelați timp, sporește și bucuria comunicării. Bucuria şi satisfacţia nu cresc proporţional cu consumul de alimente, ci neliniar, creând o aură corespunzătoare atitudinii la masă, formând un spirit special de înțelegere reciprocă.
- Creşterea energiei organismului.
Una dintre principalele sarcini ale consumului de alimente este producerea de energie, însă absorbția de energie din alimente poate avea loc cu diferite grade de eficacitate.
Cupa Bucuriei creşte eficacitatea transferului de energie. La nivel celular cu Cupa Bucuriei creşte calitatea muncii "centralelor noastre electrice" — mitocondriile. Energia, pe care acestea o dezvoltă, devine nu doar mai mare ci şi de o calitate mai bună. Energia organismului creşte, creşte tonusul şi vigoarea.
Creşte eficiența, se înlătură letargia și somnolența. Pe un aparat GDV se vede cum se schimbă cantitatea şi calitatea strălucirii omului folosind Cupa Bucuriei. Creşte suprafaţa strălucirii şi luminozitatea.
- Crește diligență în alegerea produselor alimentare.
La alegerea alimentelor din magazine, pieţe, în restaurante şi cafenele, cumpărătorul trebuie să ia în considerare mai mulți factori. De foarte multe ori alegerea se bazează numai pe factori exteriori - culoare, ambalaj, aromă și așa mai departe. Nu ştim cum s-a gătit alimentul, în ce condiţii a fost cultivat alimentul, dacă au fost respectate toate reglementările şi aşa mai departe.
Cu alte cuvinte, este greu să înțelegi dacă puiul a dus «o viaţă fericită» până să ajungă pe tejghea. Multora li se pare, că aceasta nu este important, dar «viaţa nefericită» a produselor alimentare, şi a acelora care le-au gătit lasă urme informaţionale, iar aceste urme se transferă apoi asupra utilizatorilor acestor produse.
Cupa Bucuriei reduce apariţia acestei denaturări în structura produselor alimentare. Tot ea ne ajută să alegem corect alimentele. Prin creșterea calității de expert, și a intuiției, consumatorul începe să simtă care produs îi va fi mai util. Se reduc erorile în procesul de selecție.
Deja în etapa de selecție, este posibil să se evite mulți factori de confuzie asociați produselor alimentare. Se alege alimentul de calitate bună, care îmbunătășește hrana şi face utilizatorul mai bun.
- Utilizarea Cupei Bucuriei.
Cupa Bucuriei se aşează sub produsele alimentare şi băuturi în timpul mesei. Timpul de reacție este determinat de senzaţiile personale.
Încercați să protejaţi produsul de umiditate.
Recenzii
Nu există încă recenzii.